Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tři druhy mužů se špatně vyznají v ženách - mladíci, muži středního věku a starci.

Zdroj: https://sonaprazakova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=685621

Takže zbývají: muži v nejlepších letech!

1 0
možnosti
Foto

Čekala jsem kosáky a ono to Irsko.8-o:-)R^

1 0
možnosti
MK

M90i31l56a65n 87K96e79s12l

1. 11. 2018 21:37

Jéžiš.Snad nechcete říci,že se tam rozcvičovali nahatí černoši.

1 0
možnosti
Foto

Pěkný romantický fotoblog. R^

Na irském venkově je to romantika, ale také dost jednoduchý život až bída. Věřím tomu, že Irové - obzvláště na venkově - jsou přátelští. Tento kraj je důkazem toho, že dobře chápaná víra pomáhá vzniku dobrých vztahů mezi lidmi, ale také to, že lepší život si lidé nevymodlí. Proto mnoho lidí z irského venkova odešlo do měst. V minulosti též hodně Irů emigrovalo do Spojených států.

Irsko velmi profitovalo ze svého vstupu do EU. Využili dotací a stali se například díky IT technologicky vyspělou zemí. Dublin žije a je v dobrém slova smyslu kosmopolitní město.

Irové jsou dost svéhlavý až paličatý národ. Před zhruba dvaceti lety jsem jako pracovník nizozemské firmy pracoval na žádosti o velký evropský (ESPRIT) projekt, kde mimo jiné byly zastoupeny francouzská, nizozemská a irská firma. Původní verze projektu byl zamítnuta, protože ta irská firma byla vlastně irská pobočka velké americké firmy. To bylo proti bruselským směrnicím, dle kterých měly být podporovány pouze ryze evropské firmy. Dobře si pamatuji na den, kdy nám to na poradě projektu v Paříži sdělil francouzský vedoucí projektu. Vedoucí irského týmu zuřil. Řekl: zaměstnanci naší firmy platí daně v Irsku, irská pobočka též platí daně v Irsku, tak co jim vadí. Všem byl sympatický a všichni s ním soucítili. Nakonec se to vyřešilo tak, že ta irsko-americká firma byla z projektu vyřazena, ale stala se subdodavatel, jiné evropské firmy, která se projektu zúčastnila. Vlk se nažral a koza zůstala celá. :-)

Jsem moc zvědav, jak se vyřeší irská otázka brexitu. Irsko je součásti EU. Pokud Spojené království z EU vystoupí, tak na hranici mezi Irskem a Severním Irskem by se mělo kontrolovat zboží a asi i vybírat clo. To se Irům ani Severním Irům líbit nebude.

3 0
možnosti
Foto

Krásné fotky z krásné země R^

1 0
možnosti
Foto

J22a98n38a 62M22a54j67o59v33á

1. 11. 2018 21:15

Nemám ráda pršavo...tak se do Irska asi nepoženu. Ale na ty fotky se krásně dívá (a nepotřebuji k tomu deštník).

1 0
možnosti
Foto

já tam chci! Ty domečky jsou teda! Povedená reportážR^

2 0
možnosti
Foto

Zuzko, časem bude pokračování. ;-)

0 0
možnosti
Foto

R^krásný blog Soni-a ti černí fešáci to pěkně oživili-ta útulná hospůdka musela být moc fajn, vypadá skoro pohádkověR^dík za pěkný virtuální výlet:-)

1 0
možnosti
Foto

Ptáci se objeví i jiné barvy někdy v dalším pokračování.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 17,96
  • Průměrná čtenost 641x
Fotím vše, co mě zaujme, chci vidět i to neviditelné pouhým okem.

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy